Boyd van der Vuurst de Vries blijft bij Den Helder

19 July 2020, 13:35 uur
Sport
mainImage

De Rijswijkse Suns captain Boyd van der Vuurst de Vries blijft Den Helder Suns trouw voor het vierde opeenvolgende seizoen. In 2017 zag Den Helder Suns het levenslicht en werd de talentvolle spelverdeler vanuit Rijswijk, waar hij zijn jeugdopleiding genoten had bij het gerenommeerde Lokomotief, naar Den Helder gehaald door hoofdcoach Peter van Noord. In de daaropvolgende 3 seizoenen maakte de 191 cm lange guard een enorme ontwikkeling door en groeide hij uit tot een van de sportieve stakeholders van de ploeg.

Boyd van der Vuurst de Vries wordt medio augustus pas 21 jaar en kan terugzien op een bewogen seizoen waarin hij tot krap 12 punten, 3,9 rebounds en 4,1 assists gemiddeld kwam in 23 duels in de Dutch Basketball League. Daarvoor moest hij wel 36 minuten gemiddeld in actie komen. "Door het vele blessureleed werd er vaker een beroep op mij gedaan dan verwacht. Soms was dat wel heel zwaar maar gelukkig bleef ik verschoond van blessures. Door COVID-19 eindigde ons seizoen heel abrupt en onbevredigend want wij waren goed bezig in die fase".

"In de afgelopen periode heb ik goed kunnen nadenken over mijn toekomst en kwam tot de conclusie dat ik alleen Den Helder zou verlaten als er zich een fikse positieverbetering zou voordoen. Ik heb het hier immers naar mijn zin, weet wat ik heb en alle bijkomende zaken zijn door de club goed geregeld. De sportieve plannen voor komend seizoen spreken mij erg aan en ik kan niet wachten totdat wij weer kunnen beginnen".

Bron: Den Helder Suns