Bondscoach De Boer kijkt met Oranje alleen naar Tsjechië

26 June 2021, 19:20 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal moet zich volgens bondscoach Frank de Boer op het Europees kampioenschap volledig concentreren op de achtste finale van zondag tegen Tsjechië. De Boer zei zaterdag in de Puskás Aréna in Boedapest dat hij er geen boodschap aan heeft dat Oranje op papier in de gunstige helft van het speelschema zit.

"Iedereen heeft recht op zijn eigen mening", aldus De Boer over het veranderde sentiment in Nederland. "Qua indeling zitten we gunstig. Maar wij moeten zorgen dat we de eerstkomende wedstrijd winnen. De concentratie is volop op Tsjechië. Daar krijgen we een heel grote kluif aan. Als dat goed afloopt, zien we wel wie we daarna krijgen. Welke tegenstanders op papier staan, is voor mij eigenlijk bijzaak."

Mocht het Nederlands elftal van Tsjechië winnen, volgt volgende week zaterdag in Azerbeidzjan een kwartfinale tegen Denemarken of Wales. De Boer: "Voor mij is het toernooi geslaagd als we bij de laatste vier eindigen. Dan hebben we het goed gedaan. Uiteindelijk willen we in de gracht op een boot staan. Dan is het helemaal geslaagd. Laten we niet vergeten dat er gewoon gewoon zes of zeven teams zijn die denken dit toernooi ook te kunnen winnen. Alles zal moeten kloppen. Ik ben positief ingesteld, laten we hopen dat alles klopt."


Door: ANP