Blom staakt Fortuna - Feyenoord

21 January 2020, 22:35 uur
Sport
mainImage

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is dinsdag gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had. Scheidsrechter Kevin Blom nam nog wel even tien minuten bedenktijd, maar na de laatste controle gaf hij ''er een klap op'': nee. Op dit moment is er groot overleg wanneer de laatste 63 minuten uitgespeeld zullen worden en of Feyenoord een hotel moet boeken?

De stand was bij het staken 1-1. Feyenoord kwam kort voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Amadou Ciss. De spits kopte de bal via ploeggenoot Clint Essers in zijn eigen doel. Aan het begin van de tweede helft maakte de Duitser Felix Passlack gelijk.

Aan het begin van de avond was het al onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Soms was er sprake van dichte mist, even daarna was het zicht weer prima. Blom besloot het duel door te laten gaan en dat leek een prima keuze. In de eerste helft trok de mist helemaal weg. Tijdens de rust verslechterde de situatie weer en was het zicht heel snel weer beperkt.

Blom riep eerst de spelers bij zich en vroeg aan hen of ze alles nog goed konden zien. Daarop antwoordden zij bevestigend. De witte bal werd ingeruild voor een oranje en het duel leek uitgespeeld te worden. Na ruim een uur spelen werd het zicht te slecht. De grensrechter konden niet meer naar de overkant van het veld kijken.