Berghuis bezorgt Feyenoord geslaagde seizoensstart

12 September 2020, 22:00 uur
Sport
mainImage
ANP
Steven Berghuis was met twee doelpunten de grote man bij Feyenoord.

Feyenoord heeft een geslaagde start van het seizoen gemaakt. De ploeg van trainer Dick Advocaat opende de competitie met een overwinning bij PEC Zwolle: 0-2. Steven Berghuis was met twee doelpunten weer de grote man bij de Rotterdammers.

Heel wat supporters van Feyenoord vragen zich af hoe het vorige seizoen zou zijn afgelopen als het coronavirus in het voorjaar niet tot een abrupt einde van de competitie had geleid. Onder leiding van trainer Advocaat en uitblinker Berghuis was de Rotterdamse ploeg bezig aan een opmars in de eredivisie. Feyenoord eindigde nu als derde, nadat het onder de vorige trainer Jaap Stam zo slecht was begonnen aan het seizoen. Na een onderbreking van ruim een half jaar pikte Feyenoord zaterdag op het nieuwe grasveld in Zwolle de ongeslagen reeks die onder Advocaat was ingezet weer op.

De Rotterdammers begonnen de competitie met twee nieuwelingen in de basis. Mark Diemers kreeg op het middenveld de voorkeur boven Jens Toornstra. Linksbuiten Bryan Linssen vormde de voorhoede met aanvoerder Berghuis en spits Nicolai Jørgensen.

Advocaat, die enkele weken voor zijn 73e verjaardag Foppe de Haan afloste als oudste trainer ooit in de eredivisie, zal de komende weken vooral hopen dat Berghuis blijft. De vleugelspits staat open voor een buitenlands avontuur, maar wil Feyenoord alleen verlaten als er een club komt die voldoet aan al zijn wensen. Berghuis liet direct weer zien hoe belangrijk hij is voor Feyenoord. De aanvoerder kreeg op de nieuwe natuurgrasmat in het stadion van Zwolle al na een paar minuten de tijd en ruimte om uit te halen. Met zijn linkervoet trapte hij de bal secuur langs doelman Michael Zetterer: 0-1.

Feyenoord verzuimde daarna om door te drukken. De ploeg van Advocaat leek op twee gedachten te hinken. PEC Zwolle kreeg daardoor steeds meer grip op de wedstrijd. Het leidde tot kansen voor Thomas Lam, Reza Ghoochannejhad, Jesper Drost en Clint Leemans. De bijna 3000 fans van PEC Zwolle die het stadion in mochten, zagen dat hun ploeg de hoop op een gelijkspel verloor nadat Berghuis halverwege de tweede helft de voorsprong van Feyenoord had verdubbeld. De aanvaller kon vanaf 11 meter zijn tweede treffer binnenschieten na een overtreding van Lam op Orkun Kökcü.


Door: ANP