Rijswijks Dagblad | Bereikbaarheid rondom de BinckBank Tour

Bereikbaarheid rondom de BinckBank Tour

mainImage

Op zaterdag 17 augustus is in Den Haag de tijdrit van de BinckBank Tour. Dit is een van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België. De individuele tijdrit van ongeveer 9 kilometer start op de Bezuidenhoutseweg en finisht op het Malieveld.
Het parcours van de tijdrit is volledig afgesloten voor verkeer. Omdat een deel van het parcours op de omleidingsroute voor de afgesloten Koningstunnel ligt, heeft de BinckBank Tour gevolgen voor de bereikbaarheid van Den Haag. Bezoekt u komend weekend Den Haag? Vanwege de afgesloten straten en de verwachte bezoekers is het aan te raden om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.


Parcours
Het parcours van de BinckBank Tour loopt van de Bezuidenhoutselaan naar de Laan van NOI en Benoordenhoutseweg. Na het keerpunt rijden de renners terug over de Benoordenhoutseweg, Laan van NOI en de Boslaan naar de finish op de Boorlaan bij het Malieveld.

Op de fiets
Komt u op de fiets om te kijken naar de wedstrijd? Stal uw fiets veilig bij een van de fietsenstallingen bij Station Den Haag Centraal.

Openbaar vervoer
Het parcours en start/finish zijn op loopafstand van treinstation Den Haag Centraal. Meer info op 9292.nl.

Wegafsluitingen
Houd rekening met afgesloten straten:

Het Malieveld is vanaf vrijdag 16 augustus afgesloten in verband met opbouw.
Het startgebied Bezuidenhoutseweg is afgesloten vanaf zaterdag 17 augustus 6.00 uur tussen de kruising met de Rijnstraat en de Prins Clauslaan in verband met de opbouw van de start.
De tijdrit gaat over een volledig afgesloten parcours. Het parcours is zaterdag 17 augustus afgesloten vanaf 9.00 tot 17.00 uur.
Ook de Koningstunnel is afgesloten. De reguliere omleidingen naar Nieuw Babylon en het Bernardviaduct via de Zwarteweg zijn niet mogelijk.

Omleidingsroutes autoverkeer
Komt u toch met de auto naar Den Haag, maak dan gebruik van de volgende omleidingsroutes:
Wassenaar naar Den Haag
Volg vanaf Wassenaar naar Den Haag Centrum de omleidingsborden richting Benoordenhoutseweg. De route vanuit Wassenaar loopt via de N440 richting Scheveningen. Volg deze weg richting de Oude Waalsdorperweg. Bij de stoplichten linksaf de van Alkemadelaan in. Volg verder de weg tot de kruising met de N44 en sla daar rechtsaf de Benoordenhoutseweg op.

Den Haag naar Wassenaar
Volg vanaf Den Haag Centrum (Raamweg) de omleidingsborden richting Wassenaar. Sla op de Benoordenhoutseweg linksaf de van de Alkemadelaan op. Rijd verder tot de kruising met de N440. Sla hier rechtsaf de N440 op en neem daar afslag via de Zijdeweg richting

Wassenaar.
Den Haag Centrum - Binckhorst
Sla vanaf de Raamweg linksaf naar de Zuid-Hollandlaan. Vervolgens rechtsaf de Utrechtsebaan op. Volg de weg tot afslag Nootdorp. Ga bij afslag Nootdorp linksaf en volg de weg op de rotonde terug naar de A12 richting Den Haag. Neem op de A12 neem de afslag 4

Voorburg.
Den Haag Centrum (Raamweg) - Centraal Station Den Haag (kiss en ride)
Volg de omleidingsborden richting CS. Volg de Koningskade rechtdoor. Sla rechtsaf met de kruising Prinsessegracht en direct weer linksaf de Prinsessegracht in. Sla bij de Bezuidenhoutseweg linksaf voor het Centraal Station Den Haag (kiss en ride).
Kijk voor meer informatie over het parcours op de website van de BinckBank Tour.