Basketbaltopper in de Rijswijkse Van Zweedenhal

9 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Basketbaltopper in de Rijswijkse Van Zweedenhal

In de Promotiedivisie van het mannen basketbal zijn er twee ploegen die met kop en schouders boven de andere ploegen steken. Zowel Lokomotief Rijswijk als Solar Systemen Grasshoppers uit Katwijk zijn na veertien wedstrijden nog ongeslagen en daarmee al nagenoeg zeker van een Final 4 plaats. Beide teams kwamen dit seizoen nog niet tegen elkaar uit, tenminste niet in de competitie, maar daar komt dit weekeinde verandering in.

In de Rijswijkse Van Zweedenhal wordt zaterdagavond vanaf 21.00 uur de topper tussen de rood-witte Loko’s en De Katwijkse ‘Sprinkhanen’ gespeeld. Inzet is niet alleen de koppositie in de competitie en de ongeslagen positie, maar voor Lokomotief ook nog revanche voor de verloren bekerwedstrijd tegen Grasshoppers in oktober. Toen werd het in Katwijk met 91-71 uitgeschakeld in de beker. Zaterdag speelt het team van coach Pieter Mourik echter thuis en dat maakt een groot verschil. De Van Zweedenhal is dan wel heel klein, het kan daar zeker koken. Dat zullen de Grasshoppers zaterdag ondervinden.

Voor de vrouwen van Lokomotief staat zaterdagmiddag het uitduel bij EBV Baros op het programma. De Rijswijkse dames voeren de ranglijst in de Promotiedivisie wel aan maar de verschillen in de top zes zijn bijzonder klein. Zo staan de rood-witte vrouwen puntgelijk met Grasshoppers en Jolly Jumpers en slechts twee punten voor op de nummers vier, vijf en zes, waaronder de Rotterdamse tegenstander van zaterdag. Lokomotief heeft echter wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste concurrenten.