Basketballers Lokomotief denderen maar door

25 November 2018, 12:17 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op Heren 1 van Lokomotief staat dit seizoen geen maat. De Rijswijkers handhaafde zaterdag de ongeslagen status in de Promotiedivisie door de uitwedstrijd bij Almere Pioneers met ruime cijfers te winnen: 57-93. De voorsprong van de Rijswijkse koploper op de nummer twee Grasshoppers bedraagt nog altijd zes punten, al hebben de Katwijkers nog een wedstrijd te goed.

Almere Pioneers doet het dit seizoen als nieuwkomer uitstekend in de Promotiedivisie. De thuisploeg begon zaterdag als de nummer vijf aan het duel tegen regerend kampioen Lokomotief, dat zonder Lars Jansen aantrad (hernia). In het eerste kwart lieten de roodwitten van Loko direct zien wie de beste was en nam een 4-11 voorsprong. Door een mindere fase kon Almere langszij komen, maar in de laatste minuut van het eerste kwart namen de gasten toch weer een 18-23 voorsprong.

Deze kwam daarna nimmer meer in gevaar. Na de 25-38 ruststand was Lokomotief ook in het derde kwart heer en meester. Mede door een tweetal driepunters van Willem van der Togt werd deze afgesloten met een geruststellende 38-61 score op het bord. In de laatste tien minuten werd de voorsprong zelfs nog uitgebouwd naar een verschil van 36 punten; 57-93.

Topscorers Lokomotief: Rens Butter (21 punten), Luke Essenstam) en Willem van der Togt (beiden 14).

Vrouwen

De basketbaldames van Lokomotief boekten vrijdagavond de eerste zege van het seizoen. In de Van Zweedenhal versloegen de Rijswijkse vrouwen het Delftse DAS met 72-69 en zijn na deze achtste wedstrijd in de Promotiedivisie eindelijk van de hatelijke nu af.