Basketballer Van Vuurst in WK selectie 

25 February 2019, 14:31 uur
Sport
mainImage
Keye van der Vuurst (rechts) wordt geinterviewd door René Marquard

Keye van Vuurst de Vries, sportman van het jaar in Rijswijk van 2018, is opgenomen in de selectie van het Nederlands basketbalteam dat maandagavond de degens kruist met het nationale team van Polen. De onlangs 17 jaar geworden Van Vuurst begint vanavond om 20.30 in de Ergo Arena in Warschau aan zijn derde interland voor de Orange Lions. De wedstrijd tegen Polen is de laatste WK kwalificatiewedstrijd voor het team van bondscoach Van Helfteren.

Nederland heeft na eerdere nederlagen tegen Litouwen en Polen geen kans meer op deelname aan het WK dat later dit jaar in China wordt gehouden. De bondscoach is vanwege afzeggingen en blessures van geroutineerde spelers genoodzaakt een beroep te doen op jonge spelers. Van Vuurst maakte afgelopen jaar, als 16-jarige, zijn debuut in Oranje als jongste Nederlandse international ooit. Met het onder 18 team van Oranje werd Van Vuurst afgelopen jaar Europees kampioen in de B-poule.

De oud-speler van het Rijswijkse Lokomotief komt sinds twee jaar uit voor de Belgische grootmacht Filou Oostende. De wedstrijd tegen de Polen, met hopelijk veel speelminuten voor de Rijswijker, is vanavond te zien op ZIGGO-sport, meteen na Peptalk. Eind vorig jaar verloor Oranje in eigen land nog ruim van de Polen (78-105), vooral de driepunters van de Polen werden de Lions fataal.

Redactie: Peter Petit