Alex Luneman over tendensen in tennissport

31 July 2019, 07:23 uur
Sport
mainImage
Voorburgs/ Rijswijks Dagblad
Alex Luneman op de loungebanken van het fraaie Tennispark Welgelegen.

Zo'n vierhonderd tennissers nemen deze week deel aan het Open Tennistoernooi van Welgelegen in Rijswijk. De hoogste categorie is 'vijf'.  De deelnemers zijn naast Rijswijk ook afkomstig uit Leidschendam-Voorburg en Den Haag. "Het toernooi kenmerkt zich door een groot en gevarieerd deelnemersveld", zegt Alex Luneman namens de wedstrijdleiding. "Het is mooi om te zien dat er met zoveel passie, inzet en enthousiame wordt gespeeld".

Het was gisteravond dan ook gezellig druk op het fraaie tennispark. De tennissers werden aangemoedigd door familie en vrienden, het terras was goed gevuld en de demonstartiepartijen van Padel waren een genot om te zien. Op de loungebanken belicht Alex Luneman de nieuwste tendensen binnen de tennissport. "Je kunt je afvragen of zo'n toernooi-opzet, waarbij de deelnemers de hele week beschikbaar moeten zijn, nog wel van deze tijd is. Het was opvallend dat we veel inschrijvingen op het laatste moment binnen kregen. Toen ik zelf deelnam aan een Padel-toernooi vonden alle wedstrijden in een paar dagen plaats. Je merkt dat dit de deelnemers bijzonder aansprak. Ik ben overigens in goed gesprek met de tennisbond om mijn ervaringen te delen. Ook als het gaat om de opkomst van Padel".

"We weten inmiddels dat de belangstelling voor de tennissport in de regio aan schommelingen onderhevig is". vervolgt Alex Luneman. "Het is daarom goed dat de KNLTB open staat voor suggesties van tennis-ondernemers en niet alleen naar de opleidingen kijkt. Met z'n allen zullen we dan ook de interesse voor de tennissport moeten blijven aanwakkeren. Tevens blijft het belangrijk dat er sprake is van maatwerk voor de tennis-consument. Ook hier moeten we op inspelen. Dit is dan ook de reden dat onze tennisschool nog altijd succesvol is. De tennisser van 2019 is een andere dan die van pakweg vijf jaar geleden. Goed luisteren, inspelen op behoeften en gedreven trainers zijn hierbij bijzonder van groot belang. De tennisconsument wil naast trainingen en wedstrijden ook horeca-faciliteiten hebben die kwaliteit bevatten. Tennis is veel meer dan de sport algemeen. Dat mogen we beslist niet onderschatten". 

Het Open Tennistoernooi op Welgelegen duurt tot en met zondag. Tot in de late uurtjes is het restaurant van Welgelegen deze week dan ook geopend. 


Door: Bart Bakker