Aké scoort voor winnend Bournemouth

21 September 2019, 09:55 uur
ANP
Nathan Aké.

Hagenaar Nathan Aké heeft met een treffer bijgedragen aan de uitzege van Bournemouth op Southampton (1-3). De verdediger tekende voor de openingstreffer van de bezoekers.

Aké vierde zijn tiende doelpunt voor Bournemouth, waarvoor hij sinds 2016 speelt. Het was alweer zijn zesde rake kopbal. Zeven van zijn laatste acht doelpunten werden ingeleid door een hoekschop.

Harry Wilson bracht Bournemouth in de 35e minuut op 0-2. James Ward-Prowse maakte het duel in de 73e minuut weer spannend met een benutte strafschop (1-2). De wedstrijd was beslist toen Callum Wilson in de 95e minuut de 1-3 maakte.

Bournemouth is voortvarend aan het seizoen begonnen en staat nu in punten gelijk met Manchester City, voorlopig de nummer twee van de Premier League.