Ajax maant UEFA tot actie na tientallen laserpennen in Athene

6 October 2023, 11:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajax roept de UEFA op tot actie na de Europa League-wedstrijd tegen het Griekse AEK Athene. De club vindt het onacceptabel dat supporters van AEK donderdagavond het hele duel met laserpennen hebben kunnen schijnen.

"Ik hoop echt dat dit wordt aangepakt", zei trainer Maurice Steijn na het onbesliste duel (1-1). "Ik heb ze op mij, op mijn keeper, op mijn penaltynemer en zelfs op ons publiek zien schijnen. Ik vind dat dit niet kan en dat vanuit die club of de UEFA ingegrepen moet worden."

Ook Steven Berghuis vindt dat de UEFA moet ingrijpen. "Dit is toch bizar, hier moeten ze wat aan doen", zei hij. Steven Bergwijn schoot Ajax op voorsprong in Athene. Hij benutte een strafschop terwijl tientallen groene laserstralen op zijn gezicht schenen. "De scheidsrechter vroeg aan me of ik die penalty wel wilde nemen", vertelde de aanvoerder. "Ik zei: gewoon doen. Ze stoppen er toch niet mee. Ik weet waar het doel staat."

Scheidsrechter Matej Jug zal in zijn rapport over de wedstrijd ongetwijfeld melding hebben gemaakt van de laserpennen. De Europese voetbalbond UEFA buigt zich na het weekeinde over de rapportages van de laatste Europese duels. Daarna beslist de tuchtcommissie of er een onderzoek en mogelijke straffen volgen.

Tijdens de vorige ontmoeting tussen AEK en Ajax van eind 2018 werden de spelers van de club uit Amsterdam ook gehinderd door laserpennen.


Door: ANP