Aikidoka uit Rijswijk naar Genk voor stage

25 February 2019, 15:25 uur
Sport
mainImage

Een aantal Aikidoka uit Rijswijk gaan naar Genk (B) voor deelname aan een internationale Aikido stage.

Aikido is een Japanse krijgsdiscipline, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba 1883 – 1969 ontwikkeld werd. Ueshiba, door Aikidoka’s O'Sensei (de grote meester) genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en diverse andere krijgskunsten.

Komend weekend komen in Genk tientallen Aikidoka uit de hele wereld (zelfs uit Mexico en Rusland) samen om te trainen en lessen te volgen tijdens deze bijzondere Aikido stage. De stage wordt verzorgd door Kenji Shimizu Sensei (8e dan) en zijn zoon Kenta Shimizu, (Waka) Sensei.

Kenji Shimizu Sensei is de laatste Ushi Deshi (inwonend leerling) van O'Sensei en heeft diens laatste levensjaren meegemaakt. Zijn zoon Kenta Shimizu, houd zich sinds zijn kindertijd bezig met Aikido. Op 2 jarige leeftijd droeg hij voor het eerst een Budogi. Sinds 2006 begeleid Kenta, zijn vader wereldwijd. Beiden zijn momenteel bezig met een Europese tour en zijn daarvoor speciaal uit Japan overgevlogen.

Aikido kent diverse stijlen. Een van die stijlen is het Tendoryu Aikido. Tendoryu Aikido kan men herkennen aan zijn vloeiende, sterke en grote bewegingen. Afhankelijk van de uitgevoerde techniek kan deze eindigen in een klem of worp.

Shimizu Sensei heeft de stijl vormgegeven. Een kenmerk van aikido is dat het gebruik maakt van de kracht van de tegenstander. Daardoor is het wedstrijdelement afwezig. Het is daarom bij uitstek geschikt voor vrouwen en voor beginners en het geeft verdieping voor gevorderden.

Tendoryu Aikido ZuidWest is sinds 2 ½ jaar gevestigd in Rijswijk. Elke dinsdagavond en vrijdagavond wordt er getraind van 20:00 - 21:30 in de sporthal van basisschool ‘t Kristal. Meer info op www.tendoryuaikidozuidwest.nl