Aftrap Keuken Kampioen Divisie op 28 augustus

26 June 2020, 10:05 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Het Nederlandse voetbalseizoen 2020-2021 start op vrijdag 28 augustus. Op die avond worden de eerste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. De eredivisie start twee weken later, op 12 september, na twee interlands van Oranje.

De eerste speelronde in de eerste divisie wordt uitgesmeerd over drie dagen: 28, 29 en 30 augustus. Op verzoek van de clubs voetballen ze in de eerste periode van het seizoen wekelijks op vrijdag tot en met dinsdag. Het is de bedoeling dat later in het seizoen vrijdagavond weer de vaste speeldag wordt in de Keuken Kampioen Divisie.

De competitie op het tweede niveau in Nederland ligt vanaf 18 december twee weken stil, op zondag 3 januari begint het tweede deel van het seizoen. Op Tweede Paasdag, maandag 5 april, staat ook een speelronde op het programma. De laatste speelronde is op vrijdag 14 mei, een week later zijn de play-offs om promotie/degradatie. Daar doen de vier periodekampioenen, de nummer 16 van de eredivisie en de twee hoogst geklasseerde clubs zonder periodetitel na de tweede gepromoveerde ploegen aan mee.


Door: ANP