Advocaat stopt na dit seizoen als trainer bij ADO Den Haag

22 March 2023, 22:05 uur
Sport , Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Dick Advocaat stopt aan het einde van dit seizoen als trainer bij ADO Den Haag. De 75-jarige oefenmeester heeft aan De Telegraaf laten weten dat hij bezig is aan zijn laatste maanden bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb vooraf gezegd dat ik ADO op tijd op de hoogte zou brengen van mijn besluit, zodat zij op zoek zouden kunnen naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen", meldde Advocaat.

Advocaat schoot ADO in november te hulp na het ontslag van coach Dirk Kuijt bij de club. De coach leek zijn loopbaan te hebben beëindigd, nadat hij eind 2021 was vertrokken als trainer van Irak. Daarvoor was hij de laatste jaren onder meer nog coach geweest bij Feyenoord, FC Utrecht en Sparta Rotterdam. Advocaat was in zijn lange carrière daarvoor werkzaam als bondscoach van het Nederlands elftal, van Zuid-Korea, België en Rusland en trainer bij onder meer PSV, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg.

Met ADO staat Advocaat momenteel op een dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het bereiken van de play-offs voor promotie is nog altijd mogelijk. Advocaat kwam met de Haagse club tot de kwartfinales van de KNVB-beker. Daarin was PSV met 3-1 te sterk.


Door: ANP