Advocaat: ik wil Feyenoord graag helpen

30 October 2019, 19:31 uur
Sport
mainImage
ANP
Dick Advocaat.

De 72-jarige Dick Advocaat, die donderdag begint als trainer van Feyenoord, heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. "Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag", laat de Haagse voetbalveteraan weten in een korte reactie op de website van de huidige nummer twaalf van de eredivisie. "Zoals ik dat in 2016 ook al even heb gedaan door met Giovanni van Bronckhorst mee te kijken toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit de selectie te ontmoeten en met ze op het veld te staan."

Advocaat neemt zijn min of meer vaste assistent Cor Pot en oud-verdediger John de Wolf mee naar De Kuip. Said Bakkati mag als enige trainer uit de staf van de vertrokken coach Jaap Stam aanblijven. "John de Wolf wordt door de clubleiding aan de technische staf toegevoegd, omdat zowel Advocaat als de leiding een assistent met een nadrukkelijke Feyenoord-achtergrond in de staf wil", licht de Rotterdamse clubleiding toe.

Technisch directeur Sjaak Troost rekent erop dat Feyenoord onder Advocaat weer kan gaan presteren als een topclub. "Na het vertrek van Jaap Stam moesten we snel schakelen. Als een trainer met de enorme staat van dienst van Dick Advocaat beschikbaar en bereid is de club voor dit seizoen te helpen, hoef je daar als clubleiding natuurlijk niet lang over na te denken. Met zijn ervaring, autoriteit en gedrevenheid en met een grotendeels vernieuwd assistententeam hebben we er vertrouwen in dat we de weg omhoog vinden."

Door het vertrek van Stam en de komst van Advocaat is er in de technische staf geen plaats meer voor Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat. Troost begrijpt dat het afscheid voor het drietal "heel vervelend en onverwacht" komt.

"Deze stap zet de clubleiding puur vanwege de overtuiging dat de A-selectie toe is aan nieuwe impulsen. Met het vertrek van Jaap Stam was hét moment aangebroken om de staf op meerdere posities te vernieuwen. Waarbij ik dus nadrukkelijk stel dat dit niets met hun individuele kwaliteiten of de inzet van het drietal te maken heeft."