ADO Den Haag zorgt voor stunt door PEC Zwolle te verslaan

18 February 2023, 09:35 uur
ANP

ADO Den Haag heeft vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie voor een aardige stunt gezorgd door PEC Zwolle te verslaan. Het elftal van de geroutineerde coach Dick Advocaat won op eigen veld met 3-1 van de koploper. Heracles Almelo, de nummer 2 van de ranglijst, verspeelde 2 punten door thuis gelijk te spelen tegen Willem II (1-1).

In de strijd om het kampioenschap heeft Zwolle nu nog 6 punten voorsprong. De eerste twee van de eerste divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Al na 4 minuten kwam ADO op voorsprong. Joey Sleegers scoorde, nadat de Zwolse verdediging de bal niet goed had weggewerkt. Enkele minuten later was het al 2-0. Xander Severina kon simpel afronden, na een fraaie voorbereidende actie van Sleegers.

Thomas van den Belt maakte het echter meteen weer spannend, door aan te nemen en af te ronden na een vrije trap van Haris Medunjanin (2-1). Er waren toen 12 minuten gespeeld. Boy Kemper maakte er ongeveer een kwartier voor tijd 3-1 van, na voorbereidend werk van Thomas Verheydt.

Antonio Satriano zette Heracles halverwege de eerste helft tegen Willem II op voorsprong, na te zijn vrijgespeeld door Emil Hansson. Jizz Hornkamp maakte met een kopbal enkele minuten voor het einde gelijk.