Sport
mainImage
Orange Pictures
ADO-aanvoerder Aaron Meijers in duel met Illias Bel Hassani

PEC Zwolle heeft afstand genomen van de onderste plaatsen van de eredivisie. Het elftal van trainer John Stegeman bracht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag tot een goed einde (3-1).

Reza Ghoochannejhad was opnieuw de gevierde man in de hoofdstad van Overijssel. Hij zette PEC in de 74e minuut op voorsprong (2-1). Het was zijn vijfde treffer in vijf competitiewedstrijden voor PEC Zwolle. Het doelpunt van Ghoochannejhad werd aanvankelijk afgekeurd. Maar de videoscheidsrechter oordeelde dat de aanvaller niet buitenspel stond. Volgens hem was er ook geen overtreding op doelman Luuk Koopmans van ADO gemaakt. In de voorlaatste minuut besliste Pelle Clement de ontmoeting met de 3-1.

Michiel Kramer bracht ADO in de achtste minuut op voorsprong. De spits vierde zijn eerste treffer voor ADO in de eredivisie sinds 24 april 2015 toen Vitesse de tegenstander was. Iliass Bel Hassani kopte PEC Zwolle in de 38e minuut op gelijke hoogte, na een afgemeten voorzet van Mustafa Saymak.

PEC staat voorlopig dertiende in de eredivisie, ADO bekleedt de voorlaatste positie.