VIDEO: ADO Den Haag presenteert derde shirt: 125 jaar Escher

4 October 2023, 14:04 uur
Sport

Voetbalclub ADO Den Haag presenteert een derde shirt ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher.

Het ontwerp is een vrije interpretatie op de collectie van museum Escher in Het Paleis in Den Haag. Het combineert de zwart-witte kleuren met kenmerkende Italiaanse blokken, verwijzingen naar grafische technieken en illusies waar Escher bekend om staat. Het resultaat is een uniek en opvallend ontwerp dat de verbinding legt tussen voetbal, kunst en de trots voor de stad Den Haag.

"Met dit shirt versmelten we de twee werelden van kunst en voetbal met elkaar. Werelden die emotie, trots en verwondering losmaken. Escher en ADO Den Haag delen rijk erfgoed en een gezamenlijk trots voor Den Haag", aldus de club in een verklaring. Bijzonder is ook dat de sponsors Hommerson, Biersteker, Venéco en Sir Winston voor dit unieke shirt afstand hebben gedaan van vermelding op het shirt.

Tekst gaat door onder illustratie.

Illustratie: ADO Den Haag

ADO Den Haag – TOP Oss

Komende zaterdag vindt de Museumnacht Den Haag plaats. In het kader daarvan speelt ADO Den Haag op vrijdag 6 oktober tegen TOP Oss eenmalig in het unieke shirt. De shirts zijn vanaf vandaag ook in gelimiteerde te koop, genummerd van 1 tot 750.

Robin Burgman, Marketing Manager bij ADO Den Haag: "Dit shirt is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis. Het vertegenwoordigt onze rijke geschiedenis en de creativiteit van onze stad. We zijn trots op onze stad en willen dat uitdragen. Het mooie is dat we echt de samenwerking opzoeken. Naast de totstandkoming van het shirt hebben we gezien dat deze werelden dichter bij elkaar liggen dan we wellicht op het eerste oog zouden denken. De uitdrukking 'oefening baart kunst' geldt namelijk zowel op het veld als op papier."