ADO Den Haag pakt periodetitel na ruime zege (2-6) bij MVV

Sport
mainImage
ADO Den Haag
Sem Steijn.

ADO Den Haag mag aan het einde van het seizoen meedoen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Het elftal van trainer Ruud Brood verzekerde zich vrijdag van de eerste periodetitel dankzij een ruime zege bij MVV: 2-6. Excelsior, dat vooraf bovenaan stond in de periodestand met evenveel punten als ADO maar met een beter doelsaldo, ging met 4-1 onderuit bij NAC Breda.

Voor ADO is de periodetitel een welkome opsteker. De vorig seizoen uit de hoogste klasse gedegradeerde club, kreeg donderdag te horen dat de aftrek van 6 punten definitief is. De puntenaftrek geldt alleen voor de eindstand van de competitie en wordt niet doorberekend in de periodestand. ADO kreeg de straf omdat de begroting niet op orde is.

ADO nam in Maastricht al snel afstand van MVV. Sem Steijn opende in de 3e minuut met een achterwaartse kopbal de score. In de 9e minuut was de middenvelder weer trefzeker, deze keer met een hakje achter zijn standbeen langs. Samy Bourard zorgde nog voor rust voor de beslissing door van afstand knap raak te schieten (0-3). In de tweede helft liep ADO verder weg via Thomas Verheydt en Vicente Besuijen (twee keer). Orhan Džepar en Mart Remans (strafschop) scoorden voor MVV.

Excelsior kon het voorbeeld van ADO niet volgen. Het laaggeklasseerde NAC kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong tegen de Rotterdammers. Thom Haye trapte de bal vanuit een vrije trap fraai in de bovenhoek. Excelsior wist na de pauze via de Fransman Modeste Duku tegen te scoren. NAC liep in de laatste 20 minuten weg naar 4-1.