ADO Den Haag morst onnodig punten tegen Jong FC Utrecht

22 January 2023, 18:19 uur
Sport
mainImage
ANP
Dick Advocaat .

Met de in zijn geliefde Zuiderpark teruggekeerde Martin Jol als aanvoerder was FC Den Haag medio jaren 80 anderhalf jaar bijna onverslaanbaar. Met Dick Advocaat aan het roer is ADO Den Haag nu ook bezig aan een wederopstanding, maar tegen Jong FC Utrecht liet het zondagmiddag op eigen veld onnodig punten liggen: 1-1.

In een ijs- en ijskoud Bingoal Stadion had ADO Den Haag tijd nodig om de motor warm te laten draaien. Het eerste gevaar voor het Utrechtse doel deed zich pas in de 9de minuut voor. Na een overtreding op Joey Sleegers vuurde de aanwinst zelf over. Het was het startsein voor meer Haags vuurwerk. Jordy Wehrmann zag een schot geblokt. Uit de hoekschop van Titouan Thomas kopte Sleegers voorlangs. Xander Severina bracht met een voorzet Malik Sellouki in stelling. Zijn volley zeilde over. Na een slimme steal bracht Sleegers zichzelf in scoringspositie. Via de keeper belandde de bal in het zijnet.

De Haagse storm leek daarna te luwen. Op het half uur was het dan toch prijs. Captain Boy Kemper haalde de achterlijn en uit zijn trekbal sloeg topscorer Thomas Verheydt meedogenloos toe: 1-0. In het vervolg van de eerste helft had ADO Den Haag nog een paar keer uitzicht op meer. Een kopstoot van Verheydt verdween naast. Verheydt stuurde Sleegers diep, maar hoorde de arbiter voor buitenspel fluiten. Severina werd na een dieptepass van Sellouki geblokt. Met een stand van 1-0 konden de Haagse fans aan de warme worst of chocola.

Na de hervatting joeg Wehrmann uit een voorzet van Sellouki de bal in de Aad Mansveld-tribune. Aan de andere kant voorkwam Daryl Werker met twee goede ingrepen Utrechts gevaar. Daarna belandde een volley van Mellouki in de handen van de keeper, schoot Verheydt op aangeven van Denzel Hall net naast en zag Sleegers een uithaal na een subtiel lobje van Sellouki gekeerd. Amir Absalem stuitte na een steal op de keeper. Uit een corner van Thomas mikte Verheydt over.

En toen, halverwege de tweede helft, stond het plotseling gelijk. Voor de jeugdige Domstedelingen doelpuntte Rijks uit een counter. De thuisploeg was daardoor van slag. Advocaat bracht Mario Bilate en Amar Catic als hulptroepen in. Dat zorgde wel voor enig nieuw elan, maar ook na het aanbreken van Haags kwartiertje waren kansen ineens schaars. Sleegers en Hall zagen voorzetten in handen van de keeper belanden. Een trekbal van Sleegers bereikte Bilate niet. En zo moest ADO Den Haag uiteindelijk knarsetandend genoegen nemen met een puntendeling, al bleef de ongeslagen status in 2023 intact. En voor de volledigheid: aangevoerd door Martin Jol keerde FC Den Haag in 1986 als ongeslagen kampioen terug in de Eredivisie.