ADO Den Haag krijgt uitstel KNVB voor aanstellen nieuwe trainer

18 March 2022, 10:39 uur
Sport
mainImage
franken
Giovanni Franken.

ADO Den Haag kan in principe het seizoen afmaken met Giovanni Franken als interim-trainer. Franken beschikt niet over de juiste papieren om als hoofdtrainer op de bank te zitten, maar de licentiecommissie van de KNVB geeft hem acht in plaats van vier weken dispensatie. "We zijn erg blij dat de KNVB zo heeft meegedacht'́', zegt interim-directeur Edwin Reijntjes.

ADO Den Haag, dat vorig jaar uit de Eredivisie degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, werd onlangs overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Eén van de eerste acties van de nieuwe eigenaar was het ontslaan van hoofdtrainer Ruud Brood, eind vorige maand. Assistent-trainer Franken promoveerde tot interim-hoofdtrainer. De 42-jarige Rotterdammer beschikt echter niet over het benodigde hoogste trainersdiploma. Franken begint dit jaar aan de hoogste cursus (UEFA Pro).

"We hebben bij de KNVB dispensatie aangevraagd tot 30 juni, maar daar ging de bond niet akkoord mee", aldus Reijntjes. "Ze hebben ons wel meer tijd dan gebruikelijk gegeven om het op te lossen."

De KNVB bevestigt dat Franken acht in plaats van vier weken dispensatie heeft gekregen, gerekend vanaf de eerste wedstrijd dat hij als interim-hoofdtrainer op de bank zat. Dat was op 7 maart tegen Jong Ajax (6-3-nederlaag). Franken mag dus tot begin mei hoofdtrainer blijven.

ADO Den Haag heeft zich als winnaar van de eerste periode al verzekerd van deelname aan de play-offs om promotie/degradatie, die tot eind mei duren. Volgens Reijntjes kan Franken ook in die wedstrijden zijn werk uitvoeren, omdat de dispensatie met nog eens twee weken verlengd kan worden. ADO moet dan wel een boete betalen.

In samenspraak met de nieuwe eigenaar van de club is ADO bezig om voor volgend seizoen een technisch directeur en een nieuwe trainer te vinden. Reijntjes stopt komende zomer en moet ook vervangen worden.


Door: ANP