ADO Den Haag een tikkende tijdbom; Dirk Kuyt verder onder druk

17 November 2022, 11:23 uur
Sport
mainImage
ANP
Dirk Kuyt.

ADO Den Haag is een tikkende tijdbom. De spanning bij de residentieclub is gisteravond na de 0-1 thuisnederlaag tegen Roda JC (door een laat doelpunt van Dylan Vente) alleen maar groter geworden. Bij ADO Den Haag is iedereen ontevreden en is de druk op trainer Dirk Kuyt en directeur Edwin Reijntjes al bijna onhoudbaar geworden.
 
Voorafgaand aan het aan de wedstrijd werd de tijdbom geplaatst door Thomas Verheydt en Ricardo Kishna. Zij willen niet meer voor ADO Den Haag spelen, omdat er 'rare dingen' zouden gebeuren. Gek genoeg werden zij door Dirk Kuyt woensdagavond wel opgesteld. Het ADO Den Haag anno nu lijkt veel op dat van in het seizoen 2000-2001. Toen eindigde ADO Den Haag onder de onervaren trainer Stanley Brard als eennalaatste in de eerste divisie. Brard maakte het seizoen niet eens af. Het was ook in die periode zeer onrustig bij ADO. De rust keerde terug toen Robert Langenbach algemeen directeur werd en Rinus Israel en Lex Schoenmaker het op het technische vlak voor het zeggen kregen.
 
Voor ADO Den Haag is de WK-break nu aangebroken. De grote vraag is of trainer Dirk Kuyt en directeur Edwin Reijntjes in januari nog in dienst van ADO Den Haag zijn.

Trainer Dirk Kuijt van ADO Den Haag noemt de situatie waarin hij zijn werk moet doen bij de Haagse club "heel onveilig". Dat zei de coach na de 1-0-nederlaag tegen Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie en na een rumoerige week bij de club waar zaterdag technisch directeur Daryl Janmaat opstapte en spelers Thomas Verheydt en Ricardo Kishna felle kritiek uitten.

"De situatie waarin we werken met spelers, trainers, staf en medewerkers van kantoor en directie is heel onveilig", zei de oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool tegen Omroep West. "Alles wat wij doen, soms in vertrouwen, ligt heel snel op straat, waardoor je je onveilig voelt. Je weet niet wie je kan vertrouwen bij de club. Al heb ik meerdere malen gezegd dat ik de jongens honderd procent vertrouw."

De 104-voudig international zei dat alle randzaken veel energie hadden gekost. "Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, alleen dit nog niet", zei Kuijt. "Er is nogal wat gebeurd de afgelopen periode. Het raakt mij. Naast het feit dat ik iets wil presteren als trainer, vind ik ADO een hele mooie club. Deze club met deze supporters verdient gewoon beter."