ADO Den Haag door twee treffers van Verheydt langs NAC

14 October 2022, 23:52 uur
ANP
Thomas Verheydt.

ADO Den Haag heeft op bezoek bij NAC drie belangrijke punten bijgeschreven. Na een vroege 1-0 achterstand draaide Thomas Verheydt met twee kopgoals de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Na rust werd door Severina zowel lat als paal geraakt maar gescoord werd er niet meer in Breda: 1-2.

Het ontbreken van Bilate en de geschorste Klas zorgde voor een gewijzigde basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Wehrmann en Severina waren de vervangers. Op rechtsback kreeg Hall de voorkeur boven Rodriguez.

De wedstrijd was nog nauwelijks van start en ADO Den Haag kreeg al een tegendoelpunt te verwerken. Een voorzet van rechts op de vrijgelaten Van der Sande betekende een hele snelle 1-0. Een flinke tegenvaller voor de mannen van Dirk Kuyt.

Zonder echt gevaarlijk te worden kwam het antwoord van ADO Den Haag echter snel. In de twaalfde minuut was het, wie anders dan, Thomas Verheydt die een voorzet van Severina krachtig en onhoudbaar voor keeper Kortsmit met het hoofd binnensloeg.

Na de 1-1 was het NAC dat enkele keren gevaarlijk werd. Hugo Wentges, Tyrese Asante en ook de ontbrekende finesse in de eindpass bij de thuisploeg zorgden ervoor dat dit niet opnieuw tot een Bredase voorsprong leidde.Op een spekglad veld vielen vooral het aantal glijpartijen op. De één na de ander gleed weg wat het spel voorzichtig en bij tijden slordig maakte. Dat voorkwam echter niet dat ADO Den Haag in minuut tweeëndertig de 1-2 maakte. Een prima actie van Catic over rechts die op snelheid zijn directe tegenstander kwijt was. Zijn voorzet belandde wederom op het hoofd van Verheydt die alle gelegenheid kreeg om zijn tweede van de avond binnen te koppen.

Nog geen zes minuten later had ADO Den Haag de voorsprong kunnen vergroten. Severina leek naar binnen te draaien om uit te halen om vervolgens voor te leggen op Wehrmann. Op de rand van het strafschopgebied kreeg hij de tijd om binnen te schieten maar zijn inzet ging over. Vlak voor rust leek het verschil toch twee te worden. Verheydt nam aan op de borst en had hem van dichtbij voor het inschieten. De spits werd gehaakt maar scheidsrechter Van Der Graaf wees een penalty van de hand.

Na de rust was er één wissel aan Haagse zijde. Max de Waal bleef achter in de kleedkamer, Kishna was zijn vervanger. Het was NAC dat het scherpst uit de kleedkamer stapte zonder echter grote mogelijkheden te creëren. Het eerste echte gevaar kwam namelijk van Severina die heerlijk naar binnen kapte en snoeihard uithaalde. Helaas voor hem en heel ADO Den Haag zag hij zijn inzet via de lat en de doellijn niet in het doel belanden.

Na ruim een uur spelen was er een dubbele wissel aan de kant van ADO Den Haag. De geblesseerde Siereveld moest naar de kant en ook Wehrmann verliet het veld. De vervangers waren Werker en Esajas. Laatstgenoemde was direct betrokken bij de volgende aanval. Met een prima bal stak bij Severina weg die dit keer buitenom zijn tegenstander passeerde, zijn inzet raakte echter wederom het aluminium waarna Esajas zelf in de rebound hard op de vuisten van keeper Kortsmit schoot.

Het zat ADO Den Haag duidelijk niet mee terwijl NAC nauwelijks bij machte was om echt voor gevaar te zorgen voor het Haagse doel. Iets minder dan een kwartier voor tijd zorgde een dubbele wissel aan de kant van NAC voor iets meer druk richting het Haagse doel. Aan Haagse zijde viel Thomas in voor Breinburg waardoor de Franse middenvelder zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Een slotoffensief van de Bredanaars leidde, gelukkig voor de Hagenaars, niet tot de gelijkmaker. Sterker nog, het was Verheydt die dichtbij zijn hattrick was. Zijn inzet werd echter gekeerd door Kortsmit. De 1-2 ruststand bleek dus ook de eindstand en zo begint ADO Den Haag de tweede periode zoals het had gehoopt, met drie belangrijke punten!