ADO Den Haag dieper in de merode

9 November 2019, 21:58 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Pinas in duel met Boussan

Fortuna Sittard heeft een beetje afstand genomen van de onderste plaatsen van de eredivisie. De club uit Limburg versloeg ADO Den Haag met 1-0 en klom naar een voorlopige veertiende plaats van de ranglijst.

Amadou Ciss was de gevierde man in Sittard. De spits uit Senegal maakte het enige doelpunt. Hij mocht alweer zijn vijfde competitietreffer van dit seizoen vieren.

ADO is nu de nummer zestien van de eredivisie, met negen nederlagen in dertien wedstrijden. Lex Immers was tot driemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte op de lat en stuitte in kansrijke positie op doelman Alexei Koselev. Immers trof ook doel, maar die treffer werd afgekeurd omdat de ingevallen Tomas Necid buitenspel stond op het moment dat hij de bal van richting veranderde.

Trainer Alfons Groenendijk wisselde Michiel Kramer in de rust omdat hij bang was dat de spits een rode kaart zou krijgen. Hij moest in de slotfase ook een opstootje sussen nadat zijn verdediger Tom Beugelsdijk een harde overtreding op Ciss had gemaakt. Beugelsdijk kreeg een gele prent voor zijn onbesuisde actie.

Fortuna Sittard schakelde ADO anderhalve week geleden ook al uit in het toernooi om de KNVB-beker (3-0).