Rijswijks Dagblad | ADO Den Haag bevestigt komst trainer Rankovic

ADO Den Haag bevestigt komst trainer Rankovic

mainImage

ADO Den Haag heeft de komst van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic bevestigd. De 41-jarige Serviër heeft Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp als zijn assistenten gekozen. De technische staf is voor twee jaar vastgelegd, meldt de eredivisionist,

Rankovic begint in Den Haag aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Hij fungeerde eerder als assistent van Henk Fraser bij Vitesse en bij Sparta Rotterdam, waar hij de afgelopen twee seizoenen werkzaam was.

Rankovic speelde tussen 2005 en 2011 voor ADO. De oud-middenvelder was als jeugdtrainer ook al actief voor de Haagse club. Ter ondersteuning van de nieuwe technische staf heeft ADO Den Haag een zogenoemd technisch hart geformeerd. Martin Jol, die sinds eind december al technisch adviseur was, is het hoofd van dit orgaan. "We hebben dit orgaan in het leven geroepen om een krachtige langetermijnvisie te realiseren op technisch vlak. Naast Jol nemen Albert van der Dussen en Aleksandar Rankovic zitting in dit technische kader", licht directeur Mohammed Hamdi toe.

"Deze stap maakt mij hartstikke trots en blij", reageert Rankovic. "Dit is een speciaal moment, omdat ik lang gespeeld heb bij ADO Den Haag en daar ook als jeugdtrainer heb gewerkt. Ik heb uitstekende gesprekken gehad met Mohammed Hamdi en Martin Jol. Vanaf het eerste moment was het gevoel goed en wilde ik deze uitdaging graag accepteren."

Jol laat weten dat ADO meer aandacht aan de jeugdopleiding gaat geven. "Ook is het zaak om de clubcultuur te bewaken", stelt hij. "De stad Den Haag moet in alle opzichten verweven zijn met de club."


Foto: ANP