Rijswijks Dagblad | Rijswijkse padeller Uriël Maarsen onder KNLTB vlag

Rijswijkse padeller Uriël Maarsen onder KNLTB vlag

mainImage

De Nederlandse padeltalenten Uriël Maarsen (uit Rijswijk-rechts op de foto), Milou Ettekoven, Tess van Dinteren, Bram Meijer en worden vanaf nu ondersteund door de KNLTB. De topspelers kunnen gebruik maken van de topsportfaciliteiten van de KNLTB en wedstrijden spelen onder de vlag van de KNLTB. Ook zullen ze zich inzetten als ambassadeur van de padelsport in Nederland.
 

In Rijswijk kennen we in La Playa een sportcentrum waar padel hoog in het vaandel staat. Eigenaar Marcel Boogaart, zelf een international op padelgebied, ziet Maarsen regelmatig op de internationale toernooien en in zijn eigen La Playa.

Technisch directeur Jacco Eltingh is blij met de komst van deze spelers: “We geven deze topspelers graag de mogelijkheid te trainen en wedstrijden te spelen met steun van de KNLTB. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid, waarmee we ze een betere kans geven op een toekomst als topsporter. We hebben veel kennis bij toptennis zitten, zowel op het fysieke, mentale en medische vlak.”
 
Henrie van Beusekom, voorzitter van Stichting Padeltalent draagt de ondersteuning van deze talenten vol vertrouwen over aan de KNLTB. “Voor ons was het altijd al duidelijk dat deze werkzaamheden bij een professionele sportbond thuishoren.”
 
Zowel Bram, Uriël, Milou en Tess maken deel uit van de top 200 in de World Padel Tour. In 2020 zullen zij diverse nationale en internationale FIP en WPT toernooien spelen en meedoen aan de nationale NK’s en PadelMasters. 

De padelspelers zijn deze week actief op de padelbaan in AHOY Rotterdam tijdens het ABN AMRO WTT. Elke dag worden er clinics gegeven en demonstratiewedstrijden gespeeld in de padelkooi bij het Sports & Bites gedeelte.