Rijswijks Dagblad | Ontslag wethouder Van der Pol (VVD); GroenLinks zoekt steun

Ontslag wethouder Van der Pol (VVD); GroenLinks zoekt steun

mainImage

De fractie van de Rijswijkse VVD is uit de coalitie gestapt. Wethouder Van der Pol (VVD) gaat daarom zijn ontslag aanbieden aan de Rijswijkse gemeenteraad. De Rijswijkse coalitie heeft onvoldoende vertrouwen dat het op 25 april 2018 gesloten hoofdlijnenakkoord met voldoende eendracht wordt uitgevoerd.

Marieke Alberts, fractievoorzitter van GroenLinks Rijswijk: ”De directe aanleiding zit in de weigering van de Rijswijkse VVD om de door het college voorgestelde Energievisie te accorderen. Het college wilde op basis van deze visie voortvarend aan de slag, zodat Rijswijk plannen kan maken waarmee aangesloten wordt bij het landelijke klimaatakkoord. De Rijswijkse VVD vindt dat te snel, de rest denkt dat er dan veel kostbare tijd verloren gaat.”

Door het vertrek van de VVD heeft de coalitie bestaande uit Groenlinks, D66 en Wij. Rijswijk geen meerderheid meer in de Rijswijkse gemeenteraad. “De fractievoorzitters van Groenlinks, D66 en Wij. Rijswijk willen nu met de andere fracties in gesprek om te onderzoeken op welke wijze Rijswijk kan rekenen op een dagelijks bestuur met voldoende steun in de Rijswijkse gemeenteraad. In de tussentijd zullen de partijen moeten kijken hoe met raadsvoorstellen wordt omgegaan die nog op stapel staan, zoals bijvoorbeeld de realisatie van de eerste fase van het Huis van de Stad. Vooralsnog nemen de wethouders Borsboom, Lugthart en Van de Laar de taken van oud-wethouder Van der Pol over.”