Rijswijks Dagblad | Menno Ezinga (VVD) is het wachten zat

Menno Ezinga (VVD) is het wachten zat

mainImage

Al eerder had VVD-raadslid Menno Ezinga aan wethouder Lugthart gevraagd om haast te maken met de verkeersveiligheid in Rijswijk. Daarop had de wethouder aangegeven te gaan voor zorgvuldigheid en minder te kijken naar de snelheid van invoeren.

Desondanks is de maat voor Ezinga nu vol. “Als raadslid voor de VVD Rijswijk heb ik beloofd aan de kiezer om er alles aan te doen om onze gemeente nog mooier en leefbaarder te maken. Een van mijn speerpunten is verkeersveiligheid. Al ruim een jaar probeert onze fractie de wethouder mobiliteit, Björn Lugthart, er toe te bewegen eens grote stappen te nemen op dit dossier. Ik heb gevraagd om een actieplan voor langere termijn en op korte termijn de noodzakelijke gevaarlijke punten aan te pakken.”

“Na de grote aantallen bijna-ongelukken en kleine incidentjes is het afgelopen weken twee keer flink raak geweest op de kruising van de Geestbrugweg en de Penninglaan. Gisteren, op Koningsdag, met letsel. De ongelukken op de Verrijn Stuartlaan zijn inmiddels niet meer bij te houden. In 2020 wordt de verkeerssituatie pas aangepakt. En zo zijn er nog veel voorbeelden aan te halen. De wethouder heeft bij herhaald verzoek nog steeds niet de raad kunnen informeren over het actieplan. En ondertussen maken veel inwoners zich grote zorgen over de veiligheid. We dragen allemaal onze verantwoordelijkheid... Wat mij betreft is de wethouder al lang aan zet wat dat betreft. Geen tunnelvisie meer, lef tonen, laten zien wat je ideeën zijn en uitvoeren graag.”