Rijswijks Dagblad | Groep de Mos wil straatnaam voor Fortuyn

Groep de Mos wil straatnaam voor Fortuyn

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hart voor Den Haag/Groep de Mos vraagt het stadsbestuur om een straat te vernoemen naar Pim Fortuyn. Gisteren was het exact 17 jaar geleden dat de veelbesproken politicus werd vermoord. De grootste partij in Den Haag vraagt het stadsbestuur de naam van Fortuyn in de toekomst te gebruiken in de openbare ruimte, zoals een straat, plein, brug of plantsoen. 

Raadslid René Oudshoorn: “Gisteren, op 6 mei, was het 17 jaar geleden dat Pim Fortuyn op het mediapark is vermoord. Het is belangrijk dat deze gebeurtenis blijvend wordt herdacht. Ook bracht hij de politiek dichter bij de mensen thuis. Daarom willen we dat er een Haags eerbetoon komt aan hem.” 

Partijwoordvoerder Elias van Hees vult aan: “Pim Fortuyn stond en staat nog steeds symbool voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van spreken is een heel groot goed dat we allemaal moeten koesteren. Helaas staat deze momenteel nog steeds te vaak onder druk en Fortuyn’s erfenis herinnert ons aan het belang van het vrije woord in onze samenleving”.  


Foto: Digitaal Dagblad