Rijswijks Dagblad | D66: kans voor aanleg gratis watertappunten

D66: kans voor aanleg gratis watertappunten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Fractievertegenwoordiger Marije Mostert (D66) wil meer watertappunten op sport- en speelplekken in Den Haag om gezonder drinken te stimuleren. Daarom verzoekt de partij het Haagse stadsbestuur gebruik te maken van geld dat staatsecretaris Blokhuis daarvoor beschikbaar heeft gesteld. Scholen kunnen met het extra geld tot 75 procent van de kosten voor de aanleg van een tappunt op hun plein vergoed krijgen. D66 wil dat de gemeente de overgebleven 25 procent van de aanlegkosten betaald. “Water biedt als dorstlesser een gezond alternatief voor frisdrank tijdens het spelen. Dat moet de gemeente stimuleren en daarom is de aanwezigheid van een watertappunt op een schoolplein een slimme zet”, aldus Mostert.
In strijd tegen overgewicht stelt staatssecretaris Blokhuis 2 miljoen euro beschikbaar voor watertappunten op schoolpleinen. De pleinen worden ook vaak na schooltijd gebruikt als speel- en sportlocatie. Mostert hoort graag van het Haagse college of het bereid is mee te betalen aan tappunten. “Wij maken ons al langer hard voor meer watertappunten in onze stad. Met de bijdrage vanuit het Rijk, is het mogelijk om nu echt meer tappunten in Den Haag te realiseren. Dit is het moment”, vindt Mostert.
D66 heeft het verzoek voor meer watertappunten schriftelijk aan het college voorgelegd. De partij ziet graag dat het Haagse stadsbestuur scholen actief wijst op de financiering die staatssecretaris Blokhuis beschikbaar stelt. Ook hoort de partij graag van het stadsbestuur of het eveneens van mening is dat watertappunten een goed middel zijn om kinderen gezonder te laten drinken en of het om die reden bereid is mee te betalen.


Door: D66 | Foto: Digitaal Dagblad