Rijswijks Dagblad | Coalitiepartijen spreken zich uit

Coalitiepartijen spreken zich uit

mainImage
De nieuwe coalitie van de gemeente Rijswijk

Na enkele weken van onderhandelingen is er in Rijswijk weer een nieuw college. De coalitie met fracties Beter voor Rijswijk, D66, Wij. Rijswijk, CDA en Gemeentebelangen Rijswijk moet de komende drie jaar weer flink aan de bak. Er staan grote zaken te wachten op besluitvorming.

Wij vroegen de coalitiepartijen over het nieuw gevormde college.  

Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk): ”De afgelopen weken waren een rollercoaster maar wel een rollercoaster in positieve zin. Men zal weleens gedacht hebben 'wat duurt het lang' maar we hebben goede gesprekken kunnen voeren in de afgelopen tijd waardoor er een basis van vertrouwen is gelegd. Iedereen blij maken zal nooit lukken ik denk dat we met elkaar tot een goede "mix" zijn gekomen voor Rijswijk!”

Constantijn Dolmans (D66): “De D66 fractie wilde vanaf het begin na het vertrek van de VVD uit het College samenwerking breed in de Rijswijkse raad zoeken; met verbinding in de raad en met de Rijswijkse bevolking. Dat is nu gelukt! De deelnemende partijen aan het vernieuwd College streven gezamenlijk naar een open samenleving. Een samenleving waarvan de regels, gewoontes en instituties open staan voor verandering in goed debat met elkaar. De fractie van D66 Rijswijk staat daar van harte achter.”

Marja Pelzer (Wij. Rijswijk): ” “Juist nu is het van belang om bruggen te bouwen. Er is duidelijke roep om democratische vernieuwing, precies dat streeft ook Wij. na. Met oog voor de wereld waarin we leven en die we aan de toekomstige generaties willen doorgeven. Zonder mensen uit elkaar te laten spelen. Dat is een belangrijke reden waarom we in dit college stappen. Bovendien was de ontstane stilstand slecht voor Rijswijkse inwoners en ondernemers. We zijn niet bang om onze verantwoordelijkheid te nemen.”

Johanna Besteman (CDA): “Het CDA is heel erg blij met de voorliggende plannen en levert heel graag een bijdrage om te werken aan een inclusieve gemeente waar plek is voor iedereen en waar iedereen erbij hoort! Wij hebben alle vertrouwen in de samenwerking en kijken daar zeer naar uit.”

Jeffrey Keus (Gemeentebelangen Rijswijk): “Ik ben enorm trots op het coalitieakkoord waar wij als Gemeentebelangen aan hebben kunnen bijdragen. Met een open en dienende bestuursstijl gaat het nieuwe college verder bouwen aan een sociaal, veilig en duurzaam Rijswijk. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Komende donderdag wordt in een extra ingelaste raadsvergadering de nieuwe coalitie geïnstalleerd. De installatie begint om 20.00 uur waarna de partijen zich kunnen uitspreken over het nieuwe coalitieakkoord.


Foto: Gemeente Rijswijk