Rijswijks Dagblad | Trekfietstracé wordt steeds beter

Trekfietstracé wordt steeds beter

mainImage

De gemeente Den Haag werkt aan logische doorgaande fietsroutes. De gemeente wil deze veilig, snel en comfortabel maken. Een van deze routes is de verbinding tussen de binnenstad en Ypenburg, het zogenaamde Trekfietstracé.

De logische doorgaande fietsroutes worden sterfietsroutes genoemd. Dit zijn bestaande fietsroutes die beter gemaakt worden. Op zo’n route verbetert de gemeente onoverzichtelijke plekken of legt ontbrekende stukjes fietspad aan. De sterfietsroutes zijn logische verbindingen van en naar de Haagse binnenstad. Het zijn routes waar u veilig, snel en comfortabel fietst.

Het gaat goed met de fiets in Den Haag. Uit tellingen blijkt dat het aantal fietsers in Den Haag flink is gegroeid. De afgelopen jaren zijn bestaande fietspaden van tegels, omgezet naar fietspaden van asfalt. Dat zijn 116 extra kilometers aan comfortabele fietspaden. De gemeente wil dat het gebruik van de fiets de komende jaren met 30 procent groeit. Deze sterfietsroute moet daaraan bijdragen.

Het Trekfietstracé verbindt de binnenstad met Ypenburg. Vanaf het Spui loopt de route over:

De Rijswijkseweg
Laakweg
Laakkade
Trekweg
Cromvlietkade
Geestbrugweg
Hoekweg
Westvlietweg
Door de Vlietzone
Over de A4 met het Trekfietsviaduct
Postenkade
Zomertalinglaan
Steentijdsingel
Bitterzoetpad
De Polder van Biesland naar Ypenburg

Een groot deel van het Trekfietstracé is al aangelegd, maar er ontbreekt nog een belangrijk stuk. Dit bestaat uit 3 delen. Het Trekfietsviaduct over de A4, het deel dat door de Vlietzone loopt tot aan de Westvlietweg en de aansluiting op het fietspad langs de Vliet op de Westvlietweg