Rijswijks Dagblad | Bewoners worden gek van herrie trams 

Bewoners worden gek van herrie trams 

mainImage

Groep de Mos is helemaal klaar met de herrie die de bewoners ervaren aan de Dedemsvaartweg. De herrie is afkomstig van tramtoestellen die naar de remise van de HTM rijden. Wekelijks bellen bewoners in stadsdeel Escamp Groep de Mos met het verzoek om een oplossing. De inmiddels veel zwaardere trams rijden te hart en ’s nachts irriteert hun belletje.

Naar aanleiding van herhaalde geluids- en trillingsklachten slijpt de HTM af en toe de wielen van de teams weer rond, maar verder wordt er volgens Mohamed Balah van Groep de Mos niks gedaan aan het achterstallig onderhoud van de rails en ondergrond. Ook schiet het toezicht op de snelheidsbeperking die de HTM voor het eerste deel van de Dedemsvaartweg (vanaf de Meppelweg) heeft ingesteld tekort. ‘’Er is onvoldoende toezicht is op de naleving. Het gemeentebestuur lijkt doof voor klachten van de bewoners en verwijst categorisch terug naar de HTM.’’

Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah heeft op verzoek van de bewoners verschillende bezoeken gebracht aan de Dedemvaartsweg gebracht om naar de klachten te kijken maar vooral te luisteren. ''Het wordt nu eens tijd dat het stadsbestuur komt luisteren, de herrie is zo erg dat bewoners uit protest “stop herrie-tram” op hun ramen hebben geschilderd. De bewoners voelen zich niet gehoord en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.” 

Raadslid Jelle Meinesz heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

 


Foto: Hart voor Den Haag