Rijswijks Dagblad | Vooralsnog geen Sinterklaas-intocht in Rijswijk
mainImage

Vooralsnog geen Sinterklaas-intocht in Rijswijk

14 oktober 2021, 17:58 uur
Lokaal

De fractie van Beter voor Rijswijk informeerde onlangs of er nu wel of geen Sinterklaas-intocht in Rijswijk gaat plaatsvinden. Het College heeft genatwoord dat voor zover zij kunnen inschatten niet het geval zal zijn.

Het antwoord was als volgt. Op dinsdagavond 5 oktober zijn we via een email geïnformeerd door de vrijwilligers dat zij per direct stoppen met de organisatie van de intocht. We betreuren het maar hebben er tegelijkertijd ook begrip voor. Het organiseren van een Sinterklaasintocht is sinds 2019 sterk veranderd. Het is een delicate kwestie geworden, waarbij extra veiligheidsvraagstukken spelen als gevolg van de polarisatie in de samenleving.

Daar komt bovenop dat het nu nog steeds onduidelijk is wat onder de huidige Coronamaatregelen wel en niet is toegestaan als het om de intocht gaat. Hier worstelen organisatoren in veel gemeenten mee. Alles bij elkaar opgeteld maakt dat het organiseren van een intocht ontzettend moeilijk is geworden en veel meer tijd en energie kost dan in het verleden. Niettemin zijn we enorm dankbaar voor alle inzet van de vrijwilligers de afgelopen jaren.

Het organiseren van een sinterklaasintocht is geen gemeentelijke taak. Mocht er zich een andere initiatiefnemer melden die een intocht wil organiseren in Rijswijk, dan zijn wij uiteraard bereid mee te denken in het vergunningentraject en staat de mogelijkheid van
subsidieverstrekking/financiële ondersteuning open.


Foto: ANP