Vlietland kan een parel voor de regio worden

21 November 2023, 08:31 uur
Lokaal
mainImage
Facebook Vlietland
Het strand van Vlietland is een regionale trekpleister.

Er zijn ten aanzien van Vlietland veel mogelijkheden binnen het huidige bestemmingsplan. Dit blijkt onder andere uit een raadsbrief van wethouder Bianca Bremer over dit veel besproken onderwerp. 

Op basis van het huidige onherroepelijke bestemmingsplan kunnen drie nieuwe restaurants, een centrale voorziening, een bedrijfswoning, 120 recreatieappartementen en 102 grondgebonden recreatiewoningen worden gerealiseerd.

Dit is exclusief het grondbeslag door sportfaciliteiten die in eerste instantie ook waren voorzien,  waaronder tennisbanen en golffaciliteiten (enkele holes, een driving range en een golfclubhuis).

Deze faciliteiten kunnen, op basis van het huidige bestemmingsplan ook nog steeds worden  gerealiseerd. De plaatsing van de recreatieappartementen op de kop van het grote eiland, uitkijkend over de  plassen, komt voort uit het bestaande bestemmingsplan en is daarmee een gegeven als realisatie volgens het huidige bestemmingsplan vorm krijgt.

“In het nieuwe plan zijn de woningen vrijstaand, hebben een schuin dak waarbij enkel de nok maximaal 8 meter hoog ligt (de goothoogte ligt op 6 meter) en zijn daarmee beter in te passen in  het groen”, concludeert wethouder Bianca Bremer (GBLV). Er is daarmee geen sprake van een ‘muur’ van bebouwing pal aan de waterkant, of  ergens anders in het plangebied. Voor zover vanaf de plas woningen zichtbaar zijn, zijn dit vrijstaande woningen. Het geheel is  daarmee minder massaal en veel lager. Dit past beter bij het beeld van een groene omgeving als onderdeel van het buitengebied van de gemeente”,.