Veel tegenstanders voor uitbreiding betaald parkeren in Oud Rijswijk

25 February 2024, 10:25 uur
Lokaal
mainImage

Honderden mensen tekenden giseren de enquête tégen uitbreiding van het betaald parkeren in Oud Rijswijk.

"De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat een viertal mensen vóór uitbreiding betaald parkeren waren. Team Rijswijks-Belang ging vandaag de zaterdagmarkt op om de meningen te peilen van winkelende bezoekers", aldus RijswijksBelang.  Bent u vóór of tégen de uitbreiding van het betaald parkeren in Oud Rijswijk? Nu is het van 18.00 uur tot 24.00 uur. Gemeente Rijswijk is voornemens dit te gaan uitbreiden naar 09.00 uur tot 24.00 uur nadat gemeente DenHaag heeft aangekondigd overdag betaald parkeren te willen gaan invoeren. Gisteren is gebleken dat honderden mensen er fel op tegen zijn. Ook marktkooplui houden hun hart vast om klanten te verliezen".

"De drogreden voor het uitbreiden van betaald parkeren (tijden) is volgens gemeente DenHaag omdat er een parkeerdruk probleem overdag zou zijn in Spoorwijk en Laakkwartier. Deze reden schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Dat er in de avond een parkeerdruk is, ontkent niemand".

"RijswijksBelang verwacht géén waterbedeffect omdat er overdag geen parkeerprobleem is in Laakkwartier of Spoorwijk. De meeste bewoners uit die wijken hebben inmiddels gewoon een vergunning en zijn overdag naar het werk met hun auto. Om nu a.s. dinsdag al te stemmen vóór uitbreiding per omgaande op een voorstel dat gebaseerd is op onwaarheden is onze partij op tegen. In onze ogen zijn vooral ondernemers, hun werknemers en bezoekers van Oud Rijswijk de klos".