mainImage

Stap in de wereld van de Valk Versmarkt

14 december 2021, 07:00 uur
Lokaal

De Valk Versmarkt in Voorschoten is sinds 2015 een innovatief en onderscheidend onderdeel van de bekende hotelketen Van der Valk.

Het betreft een ruim opgezette verswinkel met een eigen vlees-, vis-, kaas-, koffie-, brood-, wijn- en groenteafdeling. Met dit unieke winkelconcept is Van der Valk al jaren succesvol actief op de particuliere markt. Kortom, liefhebbers van eten en drinken kunnen hun hart ophalen in de winkel waar klantbeleving, kwaliteit en service centraal staan. De verswinkel is zeven dagen per week geopend. Rondom de Versmarkt is sprake van veel gratis parkeergelegenheid.  

“Valk Versmarkt staat voor ambacht en kwaliteit”, zegt Van der Valk- woordvoerder Daniëlle Flaman. “Zo hebben we een eigen worstmakerij, zouterij en rokerij. We kunnen groot inkopen en kunnen onze producten hierdoor vaak scherp aanbieden. Tevens leveren ook aan de zogenaamde Van de Valk Exclusief Hotels.

“Onze huisgemaakte producten zijn regelmatig in de prijzen gevallen. Denk hierbij aan onze grillworst (9,5), spareribs, huisgemaakte maaltijden en vleeswaren zoals de boerenachterham en gekookte worst. Onze kip cashew en de erwtensoep zijn ook echte aanraders”.

“Tevens zijn er in de versmarkt dagelijkse dagmaaltijden verkrijgbaar”, aldus Daniëlle Flaman. “Ze worden dagelijks vers bereid door onze chefkok”.

Assortiment

Er is sprake van een groot drankassortiment. Het gaat om circa negenhonderd wijnen in de Versmarkt en de aangrenzende wijnhandel De Gouden Leeuw. De wijn is afkomstig van verschillende wijnhuizen.

Verse vis is afkomstig van de eigen vishandel in IJmuiden, genaamd Valk Vis. Dagelijks is hier aanvoer van verse vis van de visafslag. Hierdoor is de (top)kwaliteit gegarandeerd.

Het vlees komt van natuurboerderij De Gouden Leeuw en Boerderij Van der Valk. Het is de meest eerlijke en duurzame vlees. 

Dorp

Inmiddels is Valk Voorschoten een heus dorp geworden met een eigen boerderij, een (pannenkoeken)restaurant, een Boutique Wellness en een natuurspeeltuin. “Je kunt je hier een dag vermaken”, concludeert Daniëlle Flaman. “Bij boerderij De Gouden Leeuw vind je onder andere (mini)varkens, schapen en geiten. Tevens hebben ze eieren van eigen vrije uitloop kippen en kaas van de schapen van de eigen boerderij in het assortiment”.

“Bij deze dier- en natuurvriendelijke natuurboerderij krijg je een unieke inkijk in het leven van een boer en de daarbij behorende werkzaamheden. Maar het is meer dan alleen een boerenbedrijf met dieren, kaplaarzen en klompen. Hier kun je ook genieten van vele pannenkoeken bij het pannenkoekenrestaurant en van huisgemaakt schepijs in de bijbehorende ijssalon”,

Kaasmakerij

“Van de melk van onze schapen bereiden wij zelf kaas en yoghurt in de kaasmakerij. Je kunt zelfs een kijkje nemen bij dit proces. Dit alles in de groene omgeving van Voorschoten en perfect te combineren met een wandeling in De Horsten, een bezoek aan de naastgelegen natuurspeeltuin of een boodschap bij onze Valk Versmarkt”.

Proeflokaal Mimi

Bij lifestyle restaurant Proeflokaal Mimi, naast Valk Versmarkt, is het goed vertoeven. Er is een gezellige sfeer en lekker eten tegen betaalbare prijzen. “Het is een tevens een feestlocatie met verkoop van diverse accessoires. Je kunt bijna alles kopen. Bij alle onderdelen drink je overigens koffie van onze eigen koffiebonen. Ons huismerk koffie is in samenwerking met Douwe Egberts gemaakt en staat garant voor topkwaliteit die in onze hotels de standaard is. We zijn nu druk bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. Het nieuwe magazine Valk Seasons komt begin december ook weer uit en is gratis mee te nemen. Het magazine ligt ook bij alle Valk Exclusief hotels”, geeft Daniëlle Flaman aan. "Ook voor mooie cadeaus voor de feestdagen ben je bij ons aan het juiste adres. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een eigen Valk Gin en Valk Rum, in een supermooie fles”.