Sportproeverij binnenkort in Rijswijk

5 September 2020, 11:13 uur
Lokaal
mainImage

De Sportraad Rijswijk is samen met de schoolsportcommissie Rijswijk en Haaglanden Beweegt een impulsproject gestart, genaamd ‘De Sportproeverij’. De deelname van de Rijswijkse sportverenigingen is belangrijk waardoor er een instroom van nieuwe jonge sporters zal zijn.

De insteek is om met alle verengingen een reis door Rijswijk te maken om zo alle Rijswijkse inwoners laagdrempelig kennis te laten maken met het verenigingsaanbod in Rijswijk. Uiteindelijk zal dit kunnen resulteren in meer leden voor de verenigingen.

Op een vaste dag zal er door de trainer(s) van de vereniging(en) een sportles aangeboden worden aan de inwoners van die desbetreffende wijk(en) om zo jouw sport en vereniging te promoten. De vaste dag kan per wijk verschillen om zo rekening te houden met de deelname en mogelijkheden per vereniging. De lessen worden op verschillende sportparken en gymzalen door heel Rijswijk aangeboden.

Per vereniging wordt één les per periode aangeboden op een sportpark/gymzaal. De Sportproeverij vindt plaats in de lesweken van de basisscholen en in totaal zijn er 5 periodes die tussen de schoolvakanties in vallen. Het is per vereniging niet verplicht om deel te nemen aan alle periodes. Het is dus bijvoorbeeld ook mogelijk om één keer bijvoorbeeld een uur een sportactiviteit/les te verzorgen in de door jouw gekozen periode.

De Rijswijkse kinderen worden via school benaderd om deel te nemen aan de
Sportproeverij. De kinderen krijgen een overzicht met de deelnemende verenigingen en op welke locatie/tijdstip de Sportproeverij wordt aangeboden. Deelname is gratis.

Voorafgaand aan de Sportproeverij wordt een kick-off op het Bogaardplein georganiseerd. Deze vindt plaats op zaterdag 19 september 12:00-16:00 uur.