mainImage

Schuldenknooppunt voorbeeld voor Rijswijk en Ldam-Voorburg?

De Voorburgse Barbara Grotzinger is namens de gemeente Den Haag nauw bij het Schuldenknooppunt betrokken.
30 november 2022, 06:01 uur
Lokaal

Niet alleen in de gemeente Leidschendam- Voorburg en Rijswijk is een aantoonbaar toenemend aantal mensen die de rekeningen niet meer kunnen betalen. Nu komt ook de gemeente Den Haag met een verontrustend signaal. De gemeente sloot zich dan ook aan bij het zogenaamde Schuldenknooppunt. Wellicht is dit initiatief een aansprekend voorbeeld om dit ook in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk te gaan doen. 

Gemeente Den Haag versnelt dan ook de communicatie over schulden. Niet voor niets heeft de gemeente Den Haag aan de basis van Collectief Schuldregelen gestaan. De volgende stap is het automatiseren van de afhandeling hiervan. Om het groeiende aantal inwoners dat met schulden te maken heeft zo snel mogelijk te kunnen helpen, sloot de gemeente Den Haag zich aan op het Schuldenknooppunt.

p dit moment testen we live hoe alles werkt. "Omdat de reactietijd maximaal vijf dagen is, ontvingen we al snel antwoorden. Eigenlijk valt de snelheid ons nu al op", laat Fred Dukel, Algemeen Directeur SZW op Linked-In weten. "Dat is in ons belang maar vooral ook voor de betrokken burgers die nu sneller geholpen kunnen worden. De handjes die we op de werkvloer overhouden, kunnen inwoners die in de problemen zitten meer aandacht geven en betere nazorg leveren. Veel nuttiger om je tijd te besteden aan het daadwerkelijk helpen van mensen dan aan zich herhalende trage administratieve processen".

"Op dit moment houden we een belronde onder regionale schuldeisers om hen aan te sporen om nu de stap te zetten om aan te sluiten. Ook nodigen we gemeenten die nog niet zover zijn uit om de stap richting het Schuldenknooppunt te zetten. Het is onze ambitie om snel uit te breiden, daarom zijn we blij met schuldeisers als Achmea, Menzis, Greenchoice, Vattenfall, Staedion en alle andere die al zijn aangesloten.Het Schuldenknooppunt organiseert elke maand informatiebijeenkomsten waarvoor men zich kan aanmelden".