'Schoolmaaltijden aanbieden aan alle basisscholen in Rijswijk'

21 March 2023, 16:17 uur
Lokaal
mainImage

D66 Rijswijk zal vanavond tijdens de raadsvergadering een motie indienen samen met PvdA Rijswijk als mede-indiener en Groenlinks Rijswijk om schoolmaaltijden aan te bieden aan alle basisscholen in Rijswijk.

Toelichting D66 Rijswijk:

Er zijn kinderen in Rijswijk die zonder maaltijd naar school gaan. Verschillende basisscholen in Rijswijk geven aan dat ze dit probleem herkennen. Kinderen die met een lege maag op school zitten kunnen zich minder goed concentreren.

Elk kind heeft recht op een gezond ontbijt, lunch of fruit. Door te zorgen dat kinderen gezonder eten zorgen we ervoor dat kinderen minder gapen, alert blijven en minder stress ervaren tijdens de les. Zo stimuleren we een gezonde leefstijl en daarmee gezond opgroeien. D66 zet zich in voor kansengelijkheid, en dat begint volgens ons al op jonge leeftijd.

Op landelijk niveau streeft D66 ernaar om alle kinderen in Nederland een gezonde schoolmaaltijd aan te bieden en een betere basis te kunnen meegeven.
Samen met de PvdA en Groenlinks wil D66 Rijswijk starten met een pilot in Rijswijk waarin we alle kinderen ten minste één dag per week een schoolmaaltijd willen aanbieden in alle basisscholen van Rijswijk.