'Scheidsrechter laat het op cruciale momenten afweten'

7 November 2021, 08:41 uur
Lokaal
Kenneth Soechit

SEV trainer Kenneth Soechit was na afloop van de streekderby tegen RVC Celeritas bijzonder teleurgesteld.

“RVC Celeritas kwam weliswaar 2-0 voor, maar wij scoorden eerst een eigen doelpunt en maakten daarna een glas zuivere aansluitingstreffer, die echter op advies van de assistent onterecht werd afgekeurd. Dat heeft dan ook een andere keerzijde, want bij 1-2 krijg je een andere wedstrijd. Kijk, daar maak ik mij het meeste druk om. De arbiter gaat blind af op hun assistent. Je staat dan machteloos. Ik wil echt niet alles op de scheidsrechter gooien, maar op cruciale momenten stond hij er niet. Na rust kwamen mijn spelers scherp uit de kleedkamer. We waren dan ook vaker voor hun doel. Sterker nog, mijn ploeg had de regie in handen en was het eerste halfuur na rust de bovenliggende partij. We verzuimden om toen te scoren en het hen nog lastig te maken".

Het probleem was dat we meer risico's namen en door een strafschop (hij kon hem geven) en een handsbal van een RVC Celeritas speler op een 0-4 achterstand kwamen. Accoord, in individueel opzicht heeft RVC Celeritas meer kwaliteit in huis, maar zoiets betekent niet dat je je dan zomaar in de titelstrijd gewonnen moeten geven. Ons doel blijft in elk geval periodetitel".