mainImage

Regionale samenwerking Social Return: extra banen thuiszorg

3 juni 2021, 16:32 uur
Lokaal

De regionale samenwerking tussen de gemeenten Rijswijk, Delft, Westland en Midden Delfland (H4), heeft in korte tijd een mooi resultaat geboekt met Social Return. Inmiddels zijn er al 8 werkzoekenden aan de slag door middel van praktijkleren. Op 24 juni worden de eerste praktijkverklaringen uitgereikt.

Social Return
Social Return is een goede manier om kandidaten aan het werk te krijgen. De H4 gemeenten hebben ditmaal de krachten gebundeld met zorgaanbieders. Doel is meer ondersteuning en zorg in kwetsbare leefgebieden. Social Return is dan ook een van de contractvoorwaardes die de gemeenten stellen in contracten met zorgaanbieders. Dit jaar is hierbij gestart met praktijkleren.

Wethouder Larissa Bentvelzen: ‘Praktijkleren is een mooi voorbeeld waarbij in een korte leer & werk periode van 3 maanden, een praktijkverklaring behaald kan worden. Bij het afronden van het traject kunnen ze dan ook aan de slag in een betaalde baan. Het biedt werkzoekenden zonder startkwalificatie dus een mooie opstap voor de toekomst. Het is laagdrempelig, zowel voor de werkgever als werkzoekende. Eerst leren en praktijkervaring opdoen waarna je als werkzoekende veel betere kwalificaties en meer toekomstmogelijkheden hebt voor de arbeidsmarkt. Ik ben heel blij met het resultaat tot nu toe, zeker in coronatijd!’

Onderzoek Praktijkleren
WSP Rijswijk, Patijnenburg, Werkse en Midden Delfland hebben samen met T Zorg onderzocht welke mogelijkheden er zijn om werkzoekenden, die wat moeilijker zelf aan de slag komen, naar een betaalde baan te begeleiden. Praktijkleren was een van de uitkomsten. Hiermee doen werkzoekenden praktijkervaring op en kunnen kandidaten zich verder ontwikkelen. De werkzoekenden zijn afgelopen of dit jaar gestart met praktijkleren bij T zorg.
T Zorg is een van de zorgaanbieders binnen de H4 en zet zich samen met ROC Mondriaan en de regionale Werkgevers Service Punten in voor werkzoekenden die zelf moeilijk zelf aan slag kunnen komen. Mooi resultaat is dus dat er inmiddels al 8 kandidaten aan de slag zijn.