Reactie wethouder op komst 510 woningen in Rijswijk

19 September 2023, 09:17 uur
Lokaal
mainImage

Wethouder Armand van de Laar reageert op de start van de bouw van 510 woningen van het project The Orchard in Bogaard stadscentrum

"Ongelofelijk trots dat het gelukt", meldt hij. "Het bestemmingsplan ging in 2021 als een hamerstuk door de raad maar voor de start bouw was door de stijging van kosten en rente nog veel creativiteit en doorzettingsvermogen van alle partijen nodig. Gelegen in het hart van het nieuwe Bogaard stadscentrum was doorgang belangrijk voor woningzoekenden, ondernemers en bezoekers van het winkelcentrum.

"Met de bouw van The Orchard I & II wordt een toekomstbestendig retailprogramma, horecaconcept met terrassen aan een nieuw horecaplein én een sterk woonprogramma gerealiseerd". 

"Dit is het eerste project in Rijswijk dat met de woningbouwimpuls van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt gerealiseerd. Ook kreeg het project van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een impuls voor de herstructurering van winkelcentra. Gemeente Rijswijk is onderdeel van de Verstedelijkingsalliantie".