mainImage

Reactie management restaurant 'De Heerlijkheid' op sluiting

Alfred van Kesteren op een archieffoto met een voertuig van 'De Heerlijkheid'.
23 september 2022, 10:30 uur
Lokaal

Restaurant De Heerlijkheid aan het Damplein is niet meer weg te denken uit Leidschendam. Toch hebben de eigenaren, Ingrid Blom, Alfred van Kesteren en Oscar van Schijndel besloten om er een punt achter te zetten.

In 2010 werd de Heerlijkheid geopend in een toen nog volstrekt leeg Leidschendam Centrum. Er waren alleen de Griek, Italiaan op de Damlaan en de Chinees op de hoek. Daarna ging het hard met de horeca, kijk naar wat er nu allemaal aan de prachtige sluis zit. Een mooie ontwikkeling wat veel ten goede deed aan het Centrum.

“Daarna bleef het goed gaan, de horeca groeide en groeide en de mensen gingen steeds meer hun weg vinden naar het Centrum. Wat een geweldige 13 jaar hebben we hier meegemaakt!” Aldus Ingrid Blom. “Gastvrijheid en gezelligheid hebben altijd centraal gestaan bij ons. Een plek waar je je thuis en welkom voelt en kan genieten van een hapje en een drankje voor laagdrempelige prijzen. In die 13 jaar heb ik heel wat gasten mogen ontvangen, veel vaste gasten zal ik zeker gaan missen!”

“We speelden al langer met het idee omdat personeel, vooral in de keuken, lastig tot niet te vinden was de laatste jaren. De stijging van inkoop- en energieprijzen hebben de keuze een zetje gegeven.” Zegt Oscar van Schijndel. “Daarnaast hebben we nog uitdagingen liggen in het Veur Theater, waar we graag mee verder gaan.”

Alfred van Kesteren vervolgt: “Wij zijn trots op wat wij bereikt hebben en denken het maximale uit de Heerlijkheid te hebben gehaald. Tijd om een nieuw pad te bewandelen en andere uitdagingen aan te gaan. Voor sommigen onverwachts nieuws, maar voor ons begint een nieuwe periode met meer rust en tijd voor onszelf.”

1 november zal restaurant de Heerlijkheid sluiten, wat betekent dat zondag 30 oktober de laatste openingsdag zal zijn.

Ingrid, Alfred en Oscar willen al hun gasten bedanken voor het vertrouwen in ‘de Heerlijkheid’ en kijken terug op mooie en bijzondere jaren en niet te vergeten het personeel wat er gedurende die jaren heeft gewerkt. Bedankt!!!

 

 


Foto: PR