Rijswijks Dagblad | Prijs van een woning in Rijswijk fors gestegen
mainImage

Prijs van een woning in Rijswijk fors gestegen

14 oktober 2021, 08:41 uur
Lokaal

In de gemeente Rijswijk is volgens de NVM ten opzichte van het derde kwartaal 2020 het aantal verkopen van huizen gedaald met 21%. Dit gaat om 117 woningen en t.o.v. het voorgaande kwartaal zijn er 17,6% minder woningen verkocht.

De prijzen t.o.v. een jaar geleden zijn gestegen met 17,9% en t.o.v. het voorgaande kwartaal gestegen met 1,6%. De gemiddelde transactieprijs bedraagt momenteel € 384.000,=. De gemiddelde verkooptijd in Rijswijk bedraagt 27 dagen versus 33 dagen t.o.v. een jaar geleden. Het percentage boven de vraagprijs verkochte woningen in het 3e kwartaal 2021 is 80%.

Het aanbod van koopwoningen in Nederland is in vergelijking met een jaar geleden maar liefst 44% lager. De daling is bij vrijstaande woningen het hoogst; in een jaar tijd is dat met 55% afgenomen. De NVM ziet nu overal in de woningmarkt de doorstroming stagneren waardoor consumenten nog verder beperkt worden in hun keuzemogelijkheden. Voor tussenwoningen en appartementen in Nederland is de daling met circa 36% in een jaar tijd minder sterk. De regio’s Midden-, Oost- en Zuid-Nederland noteren de grootste daling van het aanbod in een jaar tijd. Op de Veluwe, in Zuidwest-Overijssel, Het Gooi en de Vechtstreek is het aanbod in een jaar tijd gehalveerd