Politieke reacties op stijging WOZ-waarde in Rijswijk

6 February 2023, 08:38 uur
Lokaal
mainImage
Stockfoto

Naar aanleiding van het artikel dat diverse huiseigenaren in Rijswijk de dupe zijn van de verhoging van de WOZ-waarde, leverde dit diverse politieke reacties op via de social media kanalen. 

Coen Sleddering (VVD): Even een genuanceerder beeld:In Rijswijk dalen de woonlasten met gemiddeld 2,4%. Dat heeft verantwoordelijk wethouder financiën Werner Van Damme (VVD)in Rijswijk geregeld. Woonlasten bestaan uit afvalstoffen- en Rioolheffing en de OZB. Door verlaging van de Riool- en afvalstoffenheffing(-6%) worden de woonlasten in Rijswijk voor woningbezitters dus verlaagd".

Wil van Nunen (PvdA): "Even een genuanceerd beeld: het College heeft dit voorgesteld en de raad heeft dit collegevoorstel in meerderheid gesteund! Zo gaat dat in Rijswijk".

Coen Sleddering: "Wil wat ben je weer vrolijk vandaag en vooral kinderachtig....ik zal er op letten bij de berichtgeving van jou en Gijs van Malsen dat alles wat er gebeurt op portefeuille Gijs gepresenteerd gaat worden als College beleid..

Wil van Nunen: "Het ging mij erom dat je meldde dat Werner het geregeld heeft. Prima om te zeggen dat het jullie voorstel was, dat daarnaast brede steun kreeg".

Coen Sleddering: "Dat kun jij mij ook rechtstreeks vertellen ..."

Ook ontstonden er reacties tussen Marc Weterings (RijswijksBelang) en Coen Sleddering (VVD). 

Marc Weterings. "Daar gingen eerst een aantal verhogingen aan vooraf".

Coen Sleddering: "En is nu een kleine reparatie als nieuw College dus niet goed? Tel je zegeningen zou ik zeggen (en ik ga niet kinderachtig doen door te zeggen dat vvd tegen die sterke stijging van vorig College was)

Marc Weterings: "Dat hoor je mij niet zeggen. Ben blij met elke reparatie. Verwacht er meer komende periode.  Maar om het nu groots te vieren gaat mij wat ver. Door het eerst 32% te verhogen, jaar daarop nog eens 1,5%.... dan 2,6% verlagen".