'Oud Rijswijk is gewoon een knus centrum'

12 August 2021, 11:32 uur
Lokaal
mainImage
Rijswijks Dagblad
De Herenstraat in Rijswijk

De oproep om uw mening te geven over de huidige situatie over het winkelgebied van Oud Rijswijk heeft bij de redactie van Rijswijks Dagblad en op de social media kanalen tientallen reactioes opgeleverd.

Hierbij een aantal meningen: 

Mart Are: "Echt onzin. Oud Rijswijk is gewoon een knus centrum. Tuurlijk, niet alle winkels zitten er maar daarvoor kan je altijd uitwijken naar Delft of Voorburg. Vraag het een echte oud Rijswijker".

Andre van Zomeren: "Ik kan zo een rits zaken opnoemen die heel goed omzetten dus de stelling klopt niet helemaal. Het zou wel gezellig zijn als de antiekmarkt weer terug komt en dan in een wat uitgebreidere vorm……".

Willem Ettinger: "Ik denk niet alleen oud Rijswijk, maar ook het centrum van Den Haag gaat het merken. Je begint al met gratis parkeren het is overdekt en de mensen willen het zien, de nieuwe mall.

Marco Braam: "Afgelopen zaterdag voor het eerst sinds maanden weer eens op de markt geweest, maar inderdaad, het was zo rustig en het was ook vakantie".

Corrie Noordermeer-Meijer: "Als de winkelcentrum eens gaan kijken naar de parkeertarieven dan komen ze er vanzelf achter waar het aan ligt. Zelfs zoetermeer kom ik graag twee uur gratis parkeren".

Ed Braam: "Er zijn best wat verbeterpunten te noemen, zo als opruimen vuil voor de deuren van de ondernemers en bewoners. Verbeteren entree Herenstraat. Misschien Eenrichtingsverkeer Herenstraat winkelstraat. Maar ben het niet eens met de schrijver dat er sprake is van imagoschade".

Teddie Kuiper: "Ik probeer al jaren een gezellige koffiezaak daar te starten maar het wordt voor nieuwe ondernemers erg lastig gemaakt door de gemeente. Jammer..."

Petra Augustinus: "Er is zoveel leuks te beleven in oud rijswijk. De winkeliers en de gezellige horeca verdienen het om positief in het nieuws te worden gebracht. Ik zou zeggen ga in gesprek met iedereen die zich uit de naad werkt en plaats dan een leuk artikel".