Onderzoek afgerond naar gebiedsonwikkeling De Binckhorst

2 July 2021, 07:03 uur
Lokaal
mainImage
Voorburgs Dagblad
Het Maanplein op De Binckhorst, vlakbij de grens met Voorburg. Ook dit is een belangrijke ontwikkeling in de gehele transformatie.

Floor Boonstra meldt op haar Linked-In pagina met enige trots dat zij haar Master thesis over De Binckhorst heeft afgerond. 

"Tijdens de afgelopen acht maanden heb ik onderzoek gedaan naar de circulaire gebiedsontwikkeling in de Binckhorst (Den Haag)", aldus Floor. " Dit gebied is in transitie van een industrieel naar een circulair woon&werk gebied. Met behulp van film heb ik verhalen opgenomen van diverse stakeholders die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de Binckhorst. Met deze gefilmde verhalen heb ik een Visual Problem Appraisal (VPA) sessie gefaciliteerd met beleidsmakers en stadsbeheerders bij de gemeente Den Haag. Deze sessie beoogde participatie te stimuleren tussen de bewoners&ondernemers en de gemeente en met succes! Mijn onderzoek liet zien hoe deze film methode een belangrijke bijdrage kan leveren aan het circulair, inclusief ontwikkelen van dit gebied. 

De film is te aanschouwen op de Linked-In pagina van Floor Boonstra en ook bijzonder interessant voor de inwoners van (Oud) Rijswijk die straks ook alle gevolgen van de transformatie van De Binckhorst gaan ondervinden.