Rijswijks Dagblad | Niet iedereen rouwig over vertrek badmintonvoorzitter
mainImage

Niet iedereen rouwig over vertrek badmintonvoorzitter

12 juni 2021, 16:50 uur
Lokaal

Eind mei kondigde Michel Bezuijen (54) oud-burgemeester van de gemeente Rijswijk, zijn vertrek aan als voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond (NBB). Bezuijen, sinds oktober 2020 burgervader in Zoetermeer, gaf als reden aan dat hij zijn drukke werkzaamheden niet meer kan combineren met het voorzitterschap van de sportbond.

Niet iedereen die betrokken is bij de snelste balsport ter wereld is rouwig om het vertrek van Bezuijen, sinds 2018 voorzitter van de sportbond met rond de 37.000 leden. Mark Brasser, sportcommentator bij de NOS reageerde op twitter kritisch op het functioneren van Bezuijen bij de bond.

“Het zou wel eens lekker zijn als Badminton NL voor langere tijd een (kundige) voorzitter krijgt. Enorm veel werk aan de winkel, volgens mij. Vier Olympiagangers verbloemen dat” aldus de badmintonspecialist van de nationale omroep. Hij krijgt op social media bijval van Richard Dijk, ondernemer, maar vooral badminton coach: “Tja, met alleen aardig zijn en begrip tonen voor iedereen red je het niet”. Een volgende reactie op twitter op het functioneren van Bezuijen: “Die man heeft toch helemaal niks laten zien. Wist niet een dat hij er nog zat..”

Robert Hoogland van het Haagse Drop Shot is het niet met de criticasters eens, hij laten weten dat hij Bezuijen als voorzitter wel behoorlijk kundig vond “Een goede opvolger vinden is niet zo eenvoudig”, aldus Hoogland

De even bekende als kritische trainer Rob Daniëls, die zich in 2011 bij de badmintonbond meldde als kandidaat-voorzitter, laat weten het belachelijk te vinden dat sportbonden zoveel mensen in dienst hebben die niets afweten van de sport of totaal geen ervaring hebben. Daniëls: “Ik had gehoopt op meer verbinding met Michel. Wat hem goed lukt in de politiek, is jammer genoeg niet gelukt in de sport."


Foto: Gemeente Zoetermeer