mainImage

Minder dan zes procent woningbouw erbij,PvdA wil het roer om

Wil van Nunen (PvdA): 'De schamele 320 sociale woningen die Rijswijk tot 2030 er bij bouwt is een druppel op de gloeiende plaat'
14 januari 2022, 09:02 uur
Lokaal

Waar de ene politieke partij vooral inzet op middenhuur in Rijswijk vanaf 750 euro per maand wil de PvdA Rijswijk ook meer sociale nieuwbouw tot 750 euro. Fractievoorzitter Wil van Nunen: "De schamele 320 sociale woningen die Rijswijk tot 2030 er bij bouwt is een druppel op de gloeiende plaat wat betreft de vraag. Starters op de woningmarkt maar ook senioren die willen doorstromen naar een kleiner betaalbaar appartement hoeven in ieder geval niet op de huidige collegepartijen te rekenen". 

Wel komen er in de komende acht jaar 5700 woningen bij boven de 750 euro per maand. Wil van Nunen: "We bouwen dus minder dan zes procent sociale woningbouw in Rijswijk in de komende jaren. Geen wonder dat het percentage sociale woningvoorraad snel onder de 30 procent zal dalen. De PvdA Rijswijk vindt dan ook dat het roer om moet. Vasthouden aan 30 procent sociale huur/koop is belangrijk, omdat wonen in Rijswijk voor iedereen bereikbaar moet zijn en blijven".